Szavazás

Ön milyen gyakran vásárol termelői piacokon?
amikor csak tehetem
minden héten
havonta egyszer
nem vásárolok termelői piacokon

A szavazás állása

  

 
 

  
 
 
 
 


Tudatos vásárlás
      

Szeretnénk felhívni a figyelmet a tudatos vásárlás jelentőségére. Szeretnénk elérni, hogy az emberek jelentős része megfontoltabban, tudatosabban válassza ki a megvásárolni kívánt termékeket. Vásárlás közben felelős döntéseket kell hoznunk, mert döntéseinkkel közvetlen hatással vagyunk az egészségünkre, a magyar gazdaságra, a magyar munkahelyekre, a környezetünkre.

A megvásárolható áruk jelentős része nem Magyarországon készült. Ezeket a termékeket külföldi cégek, külföldi munkaerővel állították elő. Egy külföldi termék megvásárlásával közvetve mi fizetjük meg azoknak a kínai, belga, stb. munkavállalóknak a bérét, akik előállították azt a terméket. A külföldi terméket előállító külföldi cég, a külföldi alkalmazottait a mi pénzünkből keletkezett hasznából fizeti ki, tehát az általunk elköltött pénzből más nemzetek polgárai részesednek. Ha magyar terméket vásárolunk, a termékre elköltött pénzünk az országban marad. Magyar termék előállításához magyar munkaerő szükséges. Hazai termék vásárlásával teremtünk és megőrzünk magyar munkahelyeket, ezáltal erősítjük a magyar gazdaságot.
Hazai gyártótól származó, hazai termék vásárlása esetén a termék előállítója helyben, Magyarországon adózik.

Magyar élelmiszerek vásárlása mellett törekedjünk egyéb magyar termékek pl.: ruházati cikkek, bútorok, játékok, műszaki cikkek vásárlására is.


Fontos, hogy a magyar élelmiszereket és egyéb magyar termékeket ne külföldi tulajdonú multinacionális cégek áruházaiból szerezzük be, hanem magyar cégektől, magyar kereskedőktől, lehetőleg kiskereskedőktől vásároljunk.


Az egészségünk szempontjából is fontos, hogy a kétes eredetű, gyanúsan olcsó import élelmiszerek helyett, hazai égtájon megtermelt minőségi termékeket fogyasszunk.


 A külföldi áru behozatala, ideszállítása környezetszennyezéssel jár. Részesítsük előnyben a honi, friss, szezonális és nem túlcsomagolt termékeket, mert ezeknek alacsonyabb a környezeti terhelésük.

Lehetőségeidhez képest vásárolj magyar termékeket, élelmiszereket, mert ezzel Te is hozzájárulsz a magyar gazdaság erősítéséhez, magyar munkahelyek teremtéséhez és megőrzéséhez, sokat tehetsz a hazai termelőkért, vállalkozókért, a környezetedért, az egészségedért. Keresd a magyar termékcímkékkel előállított élelmiszereket, hazai termékeket.