Szavazás

Ön milyen gyakran vásárol termelői piacokon?
amikor csak tehetem
minden héten
havonta egyszer
nem vásárolok termelői piacokon

A szavazás állása

  

 
 

  


Az ország legnagyobb garázsvására Kőbányán

Forrás: Kőbánya.info
2012.10.14.


Október 13-án Kőbányán került megrendezésre az a bolhapiac, amit túlzás nélkül az ország legnagyobb garázsvásárának nevezhetünk. A mostanra országos mozgalommá fejlődött garázsvásárok rendezése során többnyire néhány szomszédos család fog össze, és egy udvaron vagy garázsban berendezkedve próbálják meg a résztvevők eladni használható tárgyaikat. A Kőbányán immáron negyedik alkalommal megrendezett Közösségi Vásárra azonban ismét olyan sokan jelentkeztek árusítóhelyért, hogy az feladta a leckét a Borsos-Szabó Ágnes (Nagycsaládosok Országos Egyesületének Óhegyi csoportjának vezetője), Dankó Györgyi, Zsellér Gábor és Dankó József (a Kőbánya.info/Újhegy.hu/Óhegy.Net csapata) és Kristóf Gábor (Cselekedjünk Alapítvány) alkotta szervező-csapatnak.

Mivel október lévén az eseményt nem lehetett a szabad ég alatt megtartani, ezért a Szivárvány Otthon vezetőjének, Lajtai Erzsébetnek a segítségére volt szükség a helyzet megmentéséhez: az igazgatónő az otthon egyik megüresedett épületszárnyában biztosított helyet az eseményhez. A Közösségi Vásár napján derült ki, hogy a megjelent résztvevők száma jóval meghaladja a tervezettet, ami miatt kicsinek bizonyult az épület befogadóképessége. A helyzetet a közösség rugalmasan kezelte, így rögtönzött módon az épület bejárata körül az udvaron is árusítóhelyek alakultak ki - amit szerencsére a kellemesen meleg őszi idő lehetővé tett.

 

               


   

A korábbi hagyományokhoz híven a szervezők ismét zsíros kenyérrel és lila hagymával vendégelték meg a résztvevőket, ugyanakkor sok vásáros is hozott magával harapni- és innivalót, ami révén kis közösségi "terülj-terülj" asztalkám kerekedett. Sokan tettek eleget a szervezők kérésének és zsákszámra hozták el magukkal az otthon összegyűjtött műanyag kupakokat.

                    

A vásárlók ezúttal is pár száz forintért vehették meg mások feleslegessé vált, ám még használható háztartási eszközeit, ruháit, táskáit, játékait és cipőit. További részletekért és a következő Közösségi Vásárok időpontjáért figyelje a Kőbánya.info (www.kobanya.info) és az Újhegy.hu (www.ujhegy.hu) weboldalakat.