Szavazás

Ön milyen gyakran vásárol termelői piacokon?
amikor csak tehetem
minden héten
havonta egyszer
nem vásárolok termelői piacokon

A szavazás állása

  

 
 

  
 
 
 
  

Civil szervezetek támogatása - Szolidaritás

Mindenki a számára legfontosabbnak ítélt területen tevékenykedő alapítvány vagy más civil szervezet támogatásával hozzájárulhat a betegség, erőszak vagy éhezés elleni küzdelemhez. Szeretnénk elérni, hogy az emberek jelentős része lehetőségeihez képest minden hónapban támogasson egy alapítványt vagy más civil szervezetet. Folyamatos cselekvéssel még nagyobb eredményeket lehet elérni. Ha teheted támogasd Te is rendszeresen egy alapítvány vagy más civil szervezet törekvéseit. Ha ez a támogatás havonta ezer forint, az is sokat számít. Minden támogatás, bármilyen mértékű vagy jellegű legyen, nagyon értékes, mert a közös cselekvés részét, fontos elemét alkotja.


 Minden évben lehetőség van arra, hogy az adózók felajánlják személyi jövedelemadójuk 1%-át valamely szervezet, alapítvány vagy a törvényben megjelölt közintézmény javára. Tíz adózóból jelenleg ezt csak négy teszi meg. Célunk, hogy a jövőben ez a szám jelentősen megváltozzon. Lehetőség van arra, hogy az adózók személyi jövedelemadójuk további 1%-át is felajánlják egy technikai számmal rendelkező egyház vagy a költségvetési törvényben meghatározott célra a kiemelt előirányzat javára.

Ha egy civil szervezet olyan ügyben szervez rendezvényt vagy demonstrációt, amellyel Te is egyetértesz, személyes megjelenéseddel támogatást nyújthatsz. Egy jó ügyet szolgáló demonstrációhoz vagy rendezvényhez csatlakozva Te is hozzájárulsz az adott törekvés sikerességéhez. Nagyon fontos, hogy az emberek jelentős része tájékozódjon a környezetében, az országban, a világban zajló eseményekről, véleményt alkosson és kifejezze véleményét a különböző rendezvényeken való részvételével.


 A segítségnyújtás egy másik formája az önkéntesség, önkéntes munka. Az önkéntességről részletes tájékoztatást találhatsz a www.onkentes.hu weboldalon.

Természetbeni adományokkal is lehet segítséget nyújtani. A számunkra fölöslegessé vált, de még használható ruháinkat, bútorainkat, stb. eljuttathatjuk egy természetbeni adományokat is fogadó szervezethez vagy az egyre népszerűbb adományboltok egyikéhez.

Keress egy, a számodra legfontosabbnak ítélt területen tevékenykedő alapítványt vagy más civil szervezetet és segítsd őket rendszeres támogatásoddal.

  Cselekedj Te is!  
      


Adománykérések és felajánlások, adományozással kapcsolatos tudnivalók, technikai segítség és sok más hasznos információ. Adni jó, adni egyszerű!

ADHAT.HU